ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

2018-10-07 23:40

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)

www.dimosiodikaio.gr

Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ»

www.publiclawjournal.com

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)

Ηλεκτρονικές

εγγραφές  στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com

 

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος

Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια που θα λάβουν χώρα την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018  στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, Αίθουσα Μιχάλης Ζαφειρόπουλος), συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. Οι τρεις  επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. Εφόσον ανακύψουν επίκαιρα επιστημονικά ζητήματα η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) θα διοργανώσει και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του έτους στον ΔΣΑ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στις επιστημονικές εκδηλώσεις γίνονται και ηλεκτρονικά  στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com Το πλήρες πρόγραμμα των επιστημονικών εκδηλώσεων  αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ένωσης (www.dimosiodikaio.gr), στην σελίδα της Ένωσης στο Facebook

(https://el-gr.facebook.com/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-1639795566300276/)

και στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ. 

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις 3 επιστημονικές εκδηλώσεις του κύκλου  «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

Παρακαλούμε για την ηλεκτρονική εγγραφή στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επιστημονικές εκδηλώσεις.

 ………………………………………………………………………              

 1η Επιστημονική Εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ σε συνεργασία με την έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση

 

Τετάρτη 17 OKTΩBΡΙΟΥ 2018, 18:00 - 20:00:

 

«EΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

 

Χαιρετισμός: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Δικηγόρος, Σύμβουλος ΑΣΕΠ

 

 

Πρόεδρος: Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, τ.  Πρύτανης ΕΚΠΑ, Βουλευτής

 

Ομιλητές:

 

Κατερίνα Σαββαϊδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Δικηγόρος

 

«Φορολογική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση: εξελίξεις και προκλήσεις»

 

Ανδρέας Τσουρουφλής, Επίκουρος Καθηγητής Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος

 

 «Πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την φορολογική κατοικία»

 

Δημήτρης Φινοκαλιώτης,  Δικηγόρος, Υπ. ΔΝ, Μέλος του ΔΣ Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Μέλος του ΔΣ ΔΣΘ

 

«Πρόσφατες εξελίξεις ως προς την εφαρμογή της αρχής nes bis in idem στις φορολογικές και τελωνειακές διαφορές»

…………………………………………………………………………………………

2η Επιστημονική Εκδήλωση  Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

 

Τετάρτη 7 NOEMBΡΙΟΥ 2018, 18:00 - 20:00:

 

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»

 

Πρόεδρος: Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη Προέδρου  του Συμβουλίου της Επικρατείας

 

 

Ομιλητές:

 

Χρήστος Δετσαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Δικηγόρος

 

«Η ενδικοφανής διαδικασία του ν. 4412/2016 κατά το στάδιο ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και η οδηγία 2007/66/ΕΚ»

 

Δρ. Εμμανουέλα Σωτηροπούλου, Μέλος ΑΕΠΠ/Νικόλαος Σαββίδης, Μέλος ΑΕΠΠ

 

«Νομικά ζητήματα μέσα από τις αποφάσεις της ΑΕΠΠ»

 

Μαρία Στυλιανίδου, Δ.Ν., Μέλος του Συμβουλίου της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ

 

«Διαφθορά στις δημόσιες συμβάσεις: Νομοθετικό πλαίσιο και τρόποι αντιμετώπισης της -Ο ρόλος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.» 

 

 

…………………………………………………………………………………………

3η Επιστημονική Εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

 

Τετάρτη 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 18:00 - 20:00:

 

«ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

 

Πρόεδρος: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Δικηγόρος, Σύμβουλος ΑΣΕΠ

 

 

Ομιλητές:

 

Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δικηγόρος

«Προτάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας»

Χάρης Αποστολόπουλος, Δ.Ν., L.L.M, Δικηγόρος

 

«Χρησικτησία και νόμιμοι τίτλοι της εκκλησιαστικής περιουσίας»

 

Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

 

«Μορφές νομικής οργάνωσης των θρησκευτικών κοινοτήτων στην ελληνική επικράτεια: νομοθετικά δεδομένα και νομολογιακά ζητούμενα»

 

…………………………………………………………………………………………

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο  enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θa παρακολουθήσουν τις τρεις επιστημονικές εκδηλώσεις. Στις δυο πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις του νέου κύκλου (17 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2018) θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις σε όσους παρακολούθησαν τις επιστημονικές εκδηλώσεις του προηγούμενου κύκλου επιστημονικών εκδηλώσεων (Ιανουαρίου- Απριλίου 2018).

………………………………………………………………….

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Διαθέτει σελίδα στο facebook και το twitter. Είναι η επιστημονική ένωση στην οποία συμμετέχουν οι Συνταγματολόγοι, οι Διοικητικολόγοι, οι Ευρωπαϊκολόγοι και οι Διοικητικοί Επιστήμονες και αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων αριθμεί περίπου 450 μέλη και είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή για το έτος 2018, 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Μέλη και Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη).

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει τακτικά (Τετάρτες) επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΔΣΑ και ένα ετήσιο συνέδριο με πρόσκληση υποβολής papers (Μάϊο, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, το 2019 διεξήχθη στον Βόλο και το 2019 θα διεξαχθεί στην Πάτρα) που στόχος του είναι η παρουσίαση του πρωτότυπου έργου των ελλήνων δημοσιολόγων και η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.  Επίσης η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει κάθε εξάμηνο μία επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον ΔΣΘ (η επόμενη επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τραπέζης Πειραιώς) καθώς και επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.  

 

 

…………………………………………………………………..

Το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει το νέο διπλό (2 και 3/2018) τεύχος του Επιστημονικού Περιοδικού Δημόσιο Δίκαιο (www.publiclawjournal.com) με 10 πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες, επίκαιρη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Προσκαλούνται σταθερά τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο info@dimosiodikaio.gr) πρωτότυπες και αδημοσίευτες  επιστημονικές μελέτες (ως 6000 λέξεις) και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό free access επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» (www.publiclawjournal.com).

………………………………………………………………..

H Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ, www.dimosiodikaio.gr) και το Ηλεκτρονικό Επιστημονικό Περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.publiclawjournal.com) διοργανώνουν το 1ο ηλεκτρονικό επιστημονικό νομικό συνέδριο στην Ελλάδα με πρόσκληση υποβολής papers. Η γενική θεματική του 1ου Ηλεκτρονικού Συνεδρίου (e-conference) είναι «Κράτος Δικαίου».

Το ηλεκτρονικό συνέδριο θα διεξαχθεί έως 30.12.2018. Καλούνται τα ενδιαφερόμενα Μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να αποστείλουν ηλεκτρονικά (1econference.eed@gmail.com) πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες ως εξής:

  • Επιστημονικές μελέτες – θέσεις έως 5.000 λέξεις οι οποίες θα αποσταλούν έως τις 30.11.2018  με βάση τις ως θεματικές του συνεδρίου (Βλ. αναλυτικά www.dimosiodikaio.gr και στην σελίδα της Ένωσης στο facebook).
  • Άρθρα – παρεμβάσεις έως 1.500 λέξεις με κριτικά σχόλια επί των επιστημονικών μελετών – θέσεων, τα οποία θα αποσταλούν έως τις 30.12.2018.

 

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος