Διάβασμα εδώ, εκεί ή παραπέρα;

2016-02-25 11:10

Ο Μάρτης πια μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, ας τον προϋπαντήσουμε παιδιά με νομική! Καλά δεν είπαμε να μην βγούμε κι έξω να φτιάξουμε τα στεφάνια μας  και να κάνουμε το πικνικ μας, αλλά καιρός γαρ εγγύς πάντα για εξεταστική, οπότε ας προετοιμάζουμε το μυαλό μας για διάβασμα σιγά σιγά! Και τι πιο ευχάριστος τρόπος από ένα καλαίσθητο περιβάλλον, που να σε εμπνέει για συγκέντρωση; Ναι ναι καλά κατάλαβες! Προτάσεις για χώρους μελέτης!

 

Κι όπως λέει και ένας γνωστός στίχος «Κιθαρίστας ή Ντράμερ;» θα πούμε κι εμείς «Βιβλιοθήκη ή Καφετέρια;». Μόνο ο καθείς ξέρει τι του αρμόζει καλύτερα ή μέχρι να εμφυσήσω περισσότερο στην ανθρώπινη ψυχολογία, απλώς θα αρκεστώ στην παράθεση διαφόρων χώρων διαβάσματος!

 

Και αρχίζουμε με τι άλλο;

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ

 

Αναγνωστήριο ΕΚΠΑ:

 

Ιπποκράτους 15 (ένα στον 2ο όροφο, με 250 θέσεις, και ένα στον 4ο όροφο του ίδιου κτηρίου με 120 θέσεις και 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάθεση των φοιτητών). Εκεί πραγματικά πρέπει να σαι γρήγορος! Αν και οι θέσεις φαίνονται αρκετές, γίνονται καπνός σε κλάσματα δευτερολέπτου, για αυτό για να βρεις θέση ή πρέπει να σαι τυχερός αρκετά ή πρέπει να σας αρκετά γρήγορος. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα αναγνωστήρια στις φοιτητικές κουβεντούλες και  είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από 8 π.μ. μέχρι 9 μ.μ..

Αναγνωστήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης:

 

Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου 32. Ένας από τους πιο καλαίσθητους χώρους μελέτης δίπλα στη σχολή μας! Κάποιοι λένε δεν μπαίνεις εύκολα! Λάθος! Το μόνο, που χρειάζεσαι, είναι να βγάλεις και δελτίο αναγνώστη, που εκδίδεται εύκολα με την ταυτότητά σου. Λίγες θέσεις για διάβασμα, αλλά αν βρεις θέση θα απολαύσεις μελέτη. Το ωράριο είναι Δευτέρα με Πέμπτη 9π.μ. – 8μ.μ. και Παρασκευή - Σάββατο 9π.μ. – 2 μ.μ.

 

Βιβλιοθήκη Παντείου Πανεπιστημίου:

 

Λεωφ. Συγγρού 136. Εκεί υπάρχουν οι συλλογές ανοικτής πρόσβασης και οι χώροι ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για όλους, που θέλουν να μελετήσουν στο αναγνωστήριο. Η ομορφιά της αρχιτεκτονικής της έγκειται στο ότι διαθέτει τέσσερα επίπεδα μελέτης.  Είναι ανοιχτή 8:00-20:00 καθημερινά. 

Στοά του Βιβλίου:

 

Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου. Είσαι περισσότερο κοινωνικός φοιτητής, ακόμα και όταν διαβάζεις; Είναι το μέρος να πας. Ξαπλωμένος σε αναπαυτικούς καναπέδες και πίνοντας το καφεδάκι σου, είσαι στο πέρασμα του κέντρου της Αθήνας, όπου συν υπάρχουν γύρω σου πολλοί εκδοτικοί οίκοι. Και φυσικά είναι ανοιχτά μέχρι πολύυυυ αργά….

Βιβλιοθήκη Ινστιτούτου Cervantes:

 

Μητροπόλεως 23. Δεν έχεις καμία σχέση με την ισπανική γλώσσα; Δεν πειράζει. Έχεις αγάπη όμως στην ησυχία και για αυτό μόνο αξίζει αυτό το μέρος. Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη είναι δωρεάν, μόνο  για τη χρήση των υπηρεσιών Δανεισμού, Ίντερνετ και Δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών απαιτείται η κατοχή της κάρτας – μέλους της Βιβλιοθήκης. Ωράρια λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 10.30 – 15.00, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 15.00 / 16.00 – 20.00.

Και για το τέλος των προτάσεων αναγνωστηρίων για τώρα… η αγαπημένη μου!

                                           

Αναγνωστήριο στο Μουσείο της Ακρόπολης:

 

Στο δεύτερο όροφο με θέα τις Καρυάτιδες και το Αέτωμα του Εκατόμπεδου. Ελεύθερη Είσοδος. Δε θέλω να πω λόγια για αυτό, παρά μόνο δοκιμάστε το. Ώρες λειτουργίας του αναγνωστηρίου είναι οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή: 1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου: Δευτέρα: 8:00 π.μ. - 4:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 3:30 μ.μ.), Τρίτη έως Κυριακή: 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 7:30 μ.μ.), Παρασκευή: 8:00 π.μ - 10:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 9:30 μ.μ.).

 

Και αφού έρχεται η ώρα της Κρίσεως της Εξεταστικής, θα υπάρξει και δεύτερο αφιέρωμα με καφετέριες, για τους λάτρεις του είδους!

 

Οπλίσου αδέρφι και απόλαυσε όσο μπορείς αυτό, που δεν μπορούμε να αποφύγουμε!Partystudying! 

 

Καραμολέγκου Θάλεια

Επαφή

arthro 13

13arthro@gmail.com

Αναζήτηση στο site

Αφιερώματα

Τα ιδιαίτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου

Έχει τύχει να βρεθείτε σε έναν αρχαιολογικό χώρο και να αναρωτηθείτε τι συνέβαινε-τι γινόταν -πως χρησιμοποιούταν την εποχή της ακμής του; Φυσικά, με τις ανάλογες μελέτες οι ειδικοί μας απαντούν σε...

Βουτιά στη μυθολογία «ΗΡΑΚΛΗΣ: Δραματολογικές προσεγγίσεις», Α' Μέρος

Στο παρόν άρθρο θα βουτήξουμε στον μαγευτικό κόσμο της μυθολογίας όπου ο Ηρακλής θα είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Ηρακλής μέσα από τα μάτια των τραγικών ποιητών ταξιδεύει στα αρχαία κείμενα, αφήνοντας μας...

To CineDoc στο Βόλο

Το Φεστιβάλ CineDoc, το οποίο από το 2009 προβάλλει ντοκιμαντέρ ποικίλου περιεχομένου με σκοπό την ενθάρρυνση του διαλόγου γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, πλέον εκτός από τις προβολές που...

Μια μικρή κοινότητα… μια μεγάλη ιδέα

 «Όσοι υποφέρουν δεν έχουν άλλη παρηγοριά απ’ την ελπίδα.»  Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοιτώντας τυχαία μερικές σελίδες από τον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, αμέσως διαφαίνεται μια υποβόσκουσα...

© 2021 ΑΡΘΡΟ 13 (All Rights Reserved)

Υλοποιήθηκε από Webnode