Κεντρικό Άρθρο

 Λίγες ώρες έμειναν, για να αλλάξει ο χρόνος ακόμη μια φορά…Μία αλλαγή αναπόφευκτη, όπως πλήθος άλλων που διενεργούνται κατά τη διάρκεια του βίου μας. Αλλαγές ευχάριστες, αλλαγές δυσάρεστες, όλες σε κάθε περίπτωση ευπρόσδεκτες ως ευκαιρίες και ως επιλογές. Ευκαιρίες για ανεύρεση προσωπικών διεξόδων και επιλογές ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Διότι δεν αρκεί ένας άνθρωπος να κουβαλάει στην πλάτη του χρόνια, εμπειρίες και βιώματα, το σημαντικό και το καθοριστικό νομίζω πως κρύβεται στην επιλογή της δράσης ή της αδράνειας σε κάθε μία από της εμπειρίες που δεχόμαστε, κατά τη διάρκεια κάθε μίας μέρας που περνάει από πάνω μας και παρακατατίθεται μέσα στην ψυχή μας αφήνοντας το δικό της προσωπικό στίγμα.

 Αυτές τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, ας αναλογιστούμε: έχουμε κάνει ή έστω έχουμε προσπαθήσει μέχρι τώρα για τα πράγματα ή τους ανθρώπους που επιθυμούμε να βρίσκονται στη ζωή μας; Έχουμε στηρίξει με θάρρος και αποφασιστικότητα τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε στα όποια προβλήματα μικρά ή μεγάλα έχει φέρει η ζωή; Είναι πολύ εύκολο, αλήθεια, να παραιτούμαστε, να προβαίνουμε σε μετάθεση ευθυνών, ή να χανόμαστε πίσω από ένα "έτσι πρέπει να γίνει" ή ένα "εγώ ξέρω καλύτερα".

 Ας αποκοπούμε, σήμερα από όσα μας προκαλούν πίεση, άγχος ή θλίψη, αξίζουμε εξάλλου κάποιες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης!! Και ας σταματήσουμε για μια μέρα έστω να μετράμε ανθρώπους (κανένας δεν το χρειάζεται αυτό πιστέψτε με!!)…

Από εμάς και την εφημερίδα μας ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε μια υπέροχη χρονιά γεμάτη αγάπη, αλήθεια, πάθος για τη ζωή, σταθερότητα και δύναμη στις αποφάσεις και στην πραγμάτωση των επιδιώξεών σας. Με λίγα λόγια σας ευχόμαστε να είστε ευτυχισμένοι, όχι απλώς ευχαριστημένοι. Το τι σημαίνει, βέβαια, ευτυχία είναι κάτι που το γνωρίζει ο καθένας μέσα του. Κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να κρίνει τι είναι αυτό που στοιχειοθετεί το δικό σας προσωπικό κόσμο, τη δική σας προσωπική ευτυχία, πέρα από εσάς. Εκτός, αν έχετε επιτρέψει σε κάποιον να εισχωρήσει στο μυαλό και στην ψυχή σας (σε αυτή την περίπτωση πιθανολογώ ότι τα ανωτέρω λόγια καμία σημασία δε διαθέτουν για εσάς, διότι ήδη θα είστε ευτυχισμένοι!!).

 Χαρούμενη δημιουργική χρονιά με τρέλα πάντα (μη γελάτε χρειάζεται καμιά φορά!!) και αυθορμητισμό (και πάλι μη γελάτε, οι πιο όμορφες και αληθινές αποφάσεις στη ζωή λαμβάνονται ακούγοντας μονάχα την καρδιά μας), με καθαρότητα στη σκέψη και τη συνείδηση (γιατί όταν κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού μας είναι σημαντικό να νιώθουμε περήφανοι και έντιμοι με τον εαυτό μας), δίχως αναισθησία (σας παρακαλώ πραγματικά έχω βαρεθεί την έλλειψη συναίσθησης ή καλύτερα, την υποβάθμισή της!!Η αναισθησία δεν είναι δείγμα δύναμης!!), με δύναμη ψυχής (και για τα δύσκολα και για τα εύκολα), με θάρρος…γιατί όπως έλεγε ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος "στη ζωή πρέπει να προχωράμε"…

 

Καλή χρονιά

 

Η Αρχισυντάκτρια

 

Προϊόντα: 37 - 37 από 37
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Λίγα λόγια...

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα  έχει ως τίτλο: ΑΡΘΡΟ 13. Διεπιστημονική Εφημερίδα Εκκλησιαστικού Δικαίου. Το εγχείρημα ξεκίνησε από μια παρέα έξι φοιτητών που κατασκεύασαν τον ιστότοπο, για να εκφράσουν τις επιστημονικές τους ανησυχίες.
Ο αρχικός τίτλος ήταν ΑΡΘΡΟ 13: Φοιτητική Ηλεκτρονική Εφημερίδα Εκκλησιαστικού Δικαίου. Στην πορεία προστέθηκε η αρχαιολογική σύμπραξη, η οποία εξελίχθηκε σε διεπιστημονική σύμπραξη στην προσπάθεια πολύπλευρης προσέγγισης του κεντρικού αντικειμένου του ιστοτόπου που είναι το εκκλησιαστικό δίκαιο. 
Ο βασικός τίτλος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας είναι ΑΡΘΡΟ 13. Το εμπνευστήκαμε από το ομώνυμο άρθρο του ισχύοντος ελληνικού Συντάγματός, στο οποίο κατοχυρώνεται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο αναφέρει:
1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας. 
4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους. 
5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.
Το ΑΡΘΡΟ 13 είναι μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του ιδιαίτερου κλάδου του Εκκλησιαστικού Δικαίου μέσα από ένα διάλογο επιστημονικό και επίκαιρο, μέσα από μία σύμπραξη νέων επιστημόνων και καταξιωμένων. Είναι ανεξάρτητο και απευθύνεται σε όλο το επιστημονικό δυναμικό του οικείου χώρου. 
Σκοπός η δημιουργία ενός χώρου προσβάσιμου σε όλους, προσιτού και στον προπτυχιακό φοιτητή που αναζητά το επιστημονικό αντικείμενο που του ταιριάζει, χρήσιμου και στον ερευνητή που αναζητά υλικό για κάποια επιστημονική του μελέτη. 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας: