Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική

2017-04-04 16:59

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το πρώτο Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εκαταστάσεις τους στην Αθήνα 3 - 12 Απριλίου 2017.

Στόχος του θερινού σχολείου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την νομισματική και τη μεθοδολογία της. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν, εκτός των διαλέξεων, πρακτική άσκηση και επισκέψεις σε διάφορες νομισματικές συλλογές ( ενδεικτικά: Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή Alpha Bank), μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη μελέτη των νομισμάτων από τα αρχαία χρόνια έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους με την παράλληλη παρουσίαση ειδικών θεμάτων που αφορούν τη νομισματική.

Το Θερινό Σχολείο για την Νομισματική απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, σε ιστορικούς και αρχαιολόγους, αλλά και σε άτομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην νομισματική.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει ύστερα από αξιολόγηση του βιογραφικού τους σημειώματος από την Επιστημονική Επιτροπή. 

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

[Πηγή: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών]

Ανεβλαβή Βασιλική

Νέα

ΜΠΑ 3483/2005: Αναγνώριση...
Παπαγεωργίου Γ Κωνσταντίνος -...
Κοινωνία καὶ Κανονικὸ Δίκαιο
It’s the most wonderful time...
ΜΠΡ ΠΕΙΡΑΙΑ 2457/2015:...
Παπαγεωργίου Γ. Κωνσταντίνος...
Τελετή αναγόρευσης Ομότιμου...
ΣτΕ 2569/1990: Περί...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>