Σκέψεις...

2016-10-16 18:59

 Το νόημα... αυτό δεν είναι που λένε ότι έχει την μεγαλύτερη σημασία; Ποιο νόημα όμως; 

Οι πράξεις; Τα λόγια; Οι σκέψεις; Το υπόλοιπο που απομένει από όλα αυτά τι γίνεται; Που πάει; 

Πολλά τα ερωτήματα που δύνανται να τεθούν, τα οποία σίγουρα προσφέρουν έδαφος μακρών συζητήσεων και ίσως ακόμη πιο "δυνατών" και "μακρών" σκέψεων.

Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να ζητάμε αγάπη, ενδιαφέρον, προσοχή, τρυφερότητα και τόσα άλλα, που στην πραγματικότητα είναι "πράγματα", που δεν μπορείς να προσφέρεις ανά πάσα στιγμή σε οποιονδήποτε άνθρωπο. 

Βρίσκεσαι σε τέλμα συνήθως, δεν γνωρίζεις τι σκέφτεσαι στην πραγματικότητα και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζεις ή πολλές φορές δεν θέλεις να "δεις" αυτό που νιώθεις και αυτό που θέλεις να πράξεις, αλλά... πάντοτε υπάρχει ένα "αλλά" που σε εμποδίζει, χωρίς να το καταλαβαίνεις όμως...

Τις περρισσότερες φορές ο εγωισμός σου είναι τόσο δυνατός που μπορεί να ενοχλήσει ή ακόμη και κάτι περισσότερο από αυτό, όσους βρίσκονται γύρω σου. Τον αφήνεις να πάρει τα ηνία του εαυτού σου, της καρδιάς σου και της ψυχής σου και καταλήγεις ένα κενό "σκεύασμα" που σε κάθε έκδοσή του φαντάζει όλο και πιο "όμορφο"...

Ο άνθρωπος, οι σκέψεις του, τα λόγια του, οι πράξεις του, ο χαρακτήρας του γενικά αποτελεί το σήμα μιας οντότητας που κάθε φορά αλλάζει "υπόσταση" και δύναται να δημιουργήσει ή και να καταστρέψει, με μια ροπή προς την καταστροφή βέβαια, πρώτα του "εαυτού" και έπειτα όσων βρίσκονται γύρω από εκείνον. 

Το εφικτό τελικώς μπορεί να ανήκει και στον κόσμο του ονείρου...

Ωστόσο, πάντοτε υπάρχει μια ελπίδα για κάτι περισσότερο καλό...

 

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

 

[Πρώτη Δημοσίευση: MusicHeaven: Περιπλανώμενες Ιδέες]

Γκουντρουμπή Βάσω

Νέα

Κοινωνία καὶ Κανονικὸ Δίκαιο
It’s the most wonderful time...
ΜΠΡ ΠΕΙΡΑΙΑ 2457/2015:...
Παπαγεωργίου Γ. Κωνσταντίνος...
Τελετή αναγόρευσης Ομότιμου...
ΣτΕ 2569/1990: Περί...
Η θέση του όρκου στην...
ΣτΕ 5057/1987: Περί Ο.Δ.Ε.Π...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>